Ny jul låda

Mamma och pappa ska ju som sagt ta med en hel del lådor tillbaka till Söderhamn på måndag. Så produktionen är i full gång här då jag har varit tvungen att få klart de sista! Passade även på att göra en ny God Jul-variant.

Den här har en God Jul-stämpel tryckt på och ett rödrutigt band runt. Enkelt och fint!


pling plong

Det ringde på dörren igår kväll. Tom Stian öppnade och såg lite småförvånad ut när han möttes av detta gäng som var aningens runda under fötterna. Det var bland annat Kristine från mamma-gruppen som var på Halloween-fest hos Tone. De frågade om de kunde få låna Mario och ta kort på hans rumpa och om vi hade nå öl att bjuda på.

Men här satt vi bara och klunkade coca-cola men Marios stjärt lånade vi iallafall ut! ;)



Besök

Det nalkades besök idag. Mamma och pappa tog bilen från Söderhamn tidigt imorse och kom fram vid kl 14 då de åkte till dagis för att hämta Filip. Så när jag kom hem från jobbet satt de allihopa i soffan. Mysigt! Med sig hade de också våran nya kökslampa som vi beställt från uttaget.

Blev så himla nöjd! ♥ (dock ska den målas vit)



Halloween pyssel!

Är hemma med sjukt barn idag. Dock är han inte så sjuk att han är helt utslagen så vi var tvungna att hitta på nåt att göra. Jag hade köpt en pumpa häromdagen så det passade perfekt att gå loss på den.

Lite Halloween pyssel på en torsdag är inte helt fel! ♥





Så fina!

Åhh! Jag blev helt förälskad när jag såg dessa fina scarfs och armband från Saako idag. De är på rea på Campadre under några dagar. Synd att jag redan varit så bortskämd på sistone och fått både ny vinterjacka och nya vinterskor. Men just nu skulle jag nog göra vad som helst för en lila/turkos sån här! ;)

Nån som skulle vilja ge mig en sån i julklapp kanske? ♥


                

Stolt

Var på föräldrar-samtal på dagis imorse. Vi fick veta att trots att Filip inte varit lika sugen på att vara på dagis på sistone så går det väldigt bra för honom på alla områden.

Han ligger väldigt långt fram när det gäller språk, aktiviteter och det emotionella. Bland annat berättade Filips pedagogiska ledare om hur omtänksam han är. Om något barn är ledsen går han fram till barnet och ger en kram sen tar han honom/henne i handen och går till en i personalen och berättar att det barnet är ledsen och att han/hon behöver kos (en kram och lite kärlek). Det värmer verkligen i hjärtat att höra! ♥

Mamma och pappas älskling!



Filip och mamma skapar

Idag gjorde jag och Filip lite härlig trolldeg i olika färger. Sen var det bara att låta kreativiteten flöda! Är faktiskt roligare än vad man kan tro att skapa saker med deg. Dock överlevde inte min larv 2-åringens nyfikenhet så den ligger numera i sophinken ;)


Leverans till Söderhamn

Från Ikea-hat till något annat. Mamma och pappa har nu bestämt sig för att hälsa på oss nästa fredag (28 okt) och de stannar tills på måndag (31 okt). Denna gång tar dom bilen hit istället för flyget och det betyder att deras bil kommer att packas med ett helt gäng med lådor som folk har beställt.

Så är det något mer i Söderhamns-trakten som vill köpa en låda (180 kr styck) så finns chansen att få den ganska snart. Men jag måste nästan veta så att jag hinner göra dem tills mina föräldrar kommer hit.

Skicka ett mail till: [email protected] i såfall! ♥


Alla är som ni kanske ser inte färdiga än, det fattas lite texter, hjärtan m.m
men det ska jag skynda mig att göra de kommande dagarna!


Aldrig mer

Att åka på Ikea en lördag i ett land där de har stängt på söndagar är lika med mentalt sammanbrott. Jag har sen tidigare lovat mig själv att aldrig åka dit en lördag igen då jag gått på samma mina förr.

Men TS hade jobbat natt och skulle sova. Filip och jag klättrade på väggarna så jag frågade honom om han ville ut och leka. Icke sa nicke, men det han ville var att åka bil. Det kunde vi ju givetvis göra och kunde då passa på att springa in på Ikea för att köpa ett sånt lakan som man inte kan kissa igenom.

Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Parkeringen var proppfull och överallt stod det bilar och väntade på att få en plats. Jag och Filip bestämde oss för att ställa oss på ett ställe och stå där tills nån bil åkte vilket tog en evighet. När sen en bil väl skulle åka efter en sisodär 15 min kommer det en annan bil och snor våran plats! Dessutom var det en familjeparkering! Men ut hoppar två vuxna idioter utan barn och går iväg. Jag fick bita mig i tungan för det skulle inte se så bra ut om morsan hoppar ut och ställer till en scen.

När vi väl kom in Ikea skulle Filip absolut gå själv. Det fanns inte på världskartan att han tänkte åka kundvagn. Ok, tänkte jag. Vi ska ju bara in och hugga tag i ett lakan. Men vi hinner ju gå så pass långt att man inte vill vända när han vägrar gå en meter till. Så det blir till att bära 13 kg + en otymplig handväska + några matlådor som jag kom på att vi behövde på vägen.

Väl framme på säng-avdelningen hittar jag inga lakan i rätt storlek och frågar en i personalen om hjälp. De lakanet jag ska ha finns inte på denna avdelning utan uppe på barnavdelningen trots att en vän sagt att de skulle vara på nedre våningen. Så det blev till att konka upp ungen dit. När armarna väl domnat bort blir jag påkörd rätt hårt av en rullstol bakifrån så att matlådorna jag håller i flyger (dock inte ungen) iväg. Någon ursäkt får jag inte men tanten i rullstolen börjar bråka på sin man som kör.

När vi väl kommit fram till barnavdelningen ser jag till min stora besvikelse att just detta lakan jag ska ha är slut. Det är helt tomt i hyllan. Men suck. Låter Filip leka av sig lite på barnavdelningen innan vi går (jag går och han vägrar) mot utgången. På vägen dit får jag tag i en kundvagn och sätter Filip motvilligt där i. Det är ca en miljard människor som ska fram samtidigt och jag känner en hård smäll på fotknölen. Denna gång blir jag påkörd av en kundvagn men ignorerar det och fortsätter frammåt. 3 meter senare blir jag påkörd igen av samma jävla människa varpå jag vänder mig om och tittar mindre snällt på denna person. Men inte en ursäkt denna gång heller.

Vi kommer oss ut genom kassan ganska snabbt och jag har lovat Filip korv med bröd. Det var bara det att typ 45 st andra personer också var sugen på det. Så kön är 4 mil lång men har man lovat 2-åringen korv så har man. Så vi får snällt stå där och Filip blir ruskigt utålig och försöker klättra ur vagnen.

En varsin korv senare är Filip nöjd och mamman nära ett sammanbrott. Men som tur var hade vi ett inplanerat besök hos bästa Linnea och hennes familj så humöret vände snabbt. Tur var väl det!

Jävla Ikea.



Hjärtan

Ikväll har jag grundmålat ett gäng lådor och sen högg jag in på mina trähjärtan från Panduro. De blev gröna, lila och vita och jag ska ha dem till lådorna. Hur och var vet jag inte än men ska testa mig fram när de har torkat.

Blir spännade att se vad det går att få till med dem!




Jag gillar

Idag kom äntligen avin i postlådan så att jag kunde dra och hämta ut mina UGG:s! De är blåa, stickade, underbart varma och lite för små. Men jag har gått omkring i dem med tjocka strumpor hela kvällen så nog ska de bli lite större allt.

Härligt att äntligen äga ett par varma och goa UGG:s måste jag säga! ♥


måla måla måla

Kvällen har spenderats med en pensel i handen.

Den andra omgången med vit utomhusfärg skulle målas på de nya God Jul-lådorna. Sen tidigare har jag spacklat igen den inbrända texten med två lager spackel. Nu väntar jag några dagar på att de ska torka innan jag sprayar dem med en vit matt färg för att få bort en del av glansigheten.

Sen börjar äntligen jobbet med schablonerna och stämplarna som är det roligaste! ♥


fotokurs igår

Igår efter jobbet var det dags för fotokurs i Oslo. Jag och Sandra lärde oss en hel del även om jag kände att jag kunde mycket sen innan. Efter igår är kameran alltid inställd på Manuell iallafall så nu är det bara att träna massor på slutartider, bländare och ISO-tal. Det finns ju ingen iställning som funkar på allt så det gäller ju att hitta den perfekta exponeringen för just det speciella tillfället.

Jag har alltid varit duktig på att hitta fina motiv men aldrig varit speciellt duktig på det tekniska. Men nu ska jag anstränga mig och träna mer på de olika funktionerna ♥




pysslar lite

Torsdag kväll och dags att testa lite schabloner och stämplar!


Först mätte jag ut med en penna vart schablonerna skulle tryckas och sen var det
bara att dutta försiktigt med en speciell svamp i hålen.


Hjärtarna är tryckta med stämpel istället för schablon och det var aningens pilligt.
Tur man har en snäll sambo som hjälper till att hålla de på plats medans man sakta
trycker av de mot lådan.


Jag tog det jag hade hemma och gjorde sen ett litet arrangemang. Det passar väl
kanske inte så bra med rosa ljung till jul men det blev ju lite sött ändå!


Här har jag testat en variant med ett rutigt band och andra typer av blommor.
Väldans skoj att göra en annan typ av låda än den med färdig text! ♥


Den här typen av låda kan ni också beställa av mig om ni vill: [email protected]


Vitt vitt vitt

Känner mig verkligen insnöad på vitt nu. Men det är ju så fint och fräscht! Går och tänker på hus hela dagarna och hur jag vill inreda det med en massa vitt och gärna med någon annan färg som bryter av. Turkost eller lila kanske. Snälla, ge oss ett hus nu. Jag lovar att vi skulle ta väl vara på det! ♥




dagens konstigaste

Sitter och ser på TV4 Nyheterna som berättar om två svenska journalister som blivit gripna i Etiopien. I högra hörnet visar de bilder på dessa två personer. Jag ser direkt att den ena är Johan som jag och min bror bodde tillsammans med i flera månader med på ön Smøla i Norge. Vi tre umgicks hela tiden och gjorde en massa utflykter tillsammans. När dom sen säger "Martin Schibbye och Johan Persson" får jag det bekräftat.

Johan hade aningens starka åsikter om saker och ting. Det var han som fick mig att inte handla på butikskedjan Glitter på flera år pga att han sett hur illa arbetarna på deras fabriker har det och det var nåt annat snack om Greenpeace. Men hur har han hamnat i detta kan man undra?

Stackars Johan. Får se hur det går på rättegången den 18 oktober.



Min bror och Johan

Provat lite

Mitt lilla paket från Panduro har kommit! Har vilat en hel del idag men sen var jag tvungen att testa mina nya schabloner och stämplar lite!

Det var ganska svårt men efter lite träning ska jag nog få till det. Julpynt är väl kanske i tidigaste laget men jag hoppas att en del jultryck på lådorna ska gå hem i stugorna! Tänk så fint med nån amaryllis, vitmossa och lite annat smått och gott i. Jag kommer iallafall att göra en testlåda med detta framöver! ♥


(detta är bara en kladd)

finaste kökslampan

Våran kökslampa dog för ett par månader sen. Så vi har nu varit på jakt efter en ny ett tag och jag tror faktiskt att vi har hittat en vinnare! En Aneta Plankan.

Dock kommer jag troligtvis att måla själva plankan vit. Men annars är den helt fantastiskt snygg. Tänk vad mysigt att tända värmeljus i glaslyktorna. Som dessutom är utbytbara! Jag ser massor av möjligheter här, bland annat ska den få ett helt nytt utseende till jul ♥

Lampan på den nedersta bilden hade vi innan. Den var bra på sitt vis med inbyggd dimmer men egentligen alldeles för stor för vårat lilla kök och den känns lite tråkig kanske.

Vill du ser vårat kök? Klicka HÄR (bilderna är tagna när Filip var 9 månader så det ser inte riktigt lika ut nu men nästan)






Tillbaka

Nu är jag tillbaka lite smått efter att ha legat däckad i nästan 40 graders feber i några dagar.

Men jag hann iallafall måla klart ännu en låda innan jag blev sjuk. Den här sortens låda har jag inte så många av. Den har text på långsidan och så har den snygga spik-skallar som jag målat bruna längst ut mot kanterna ♥




PRIS: 180 kr

(180 norska kronor för de som bor i Norge och 180 svenska kronor för de som bor i Sverige så slipper vi allt trassel)


Lite nytt från Panduro

Satt och klickade hem lite saker från Panduro.no häromdagen. De hade en massa rea! Så nu inväntar jag bara mitt lilla paket och sen ska jag köra igång med mina idéer ♥




Fint hos mamma och pappa

Mamma lyckades på nåt sätt packa ner en låda i handbagaget när hon och pappa skulle flyga hem till Sverige efter att ha varit här på besök. Den har hon nu gjort i ordning lite smått! (fattas bara mossa) Tycker att den passade väldigt bra hemma hos dem och att det blev riktigt snyggt med hjärtat som hänger ner från den svarta pinnen! ♥




 


LÅDOR


Här nedan ser du/ni lådor som är till salu och de som blivit sålda. Jag målar nya lådor hela tiden så det är bara att skicka ett mail och berätta vad du/ni vill ha så fixar jag det!

MÅTT: Långsida 33 cm - Kortsida 28 cm - Höjd 18 cm

PRIS: 180 kr (180 norska kronor för de som bor i Norge och 180 svenska kronor för de som bor i Sverige så slipper det bli nåt krångel)





Den här sortens låda har jag inte så många av. Den har text på långsidan och så har den snygga spik-skallar som jag målat bruna längst ut mot kantena.




PRIS: 180 kr

*SÅLD*




En till färdig låda som blev såld på en gång ♥



PRIS: 180 kr


*SÅLD*





Igår kväll målade jag klart en till låda. Den är nu redo att få en ny ägare! ♥



PRIS: 180 kr

*SÅLD*






Här ser ni måtten på lådan "Mormoreto"





Ny kategori: LÅDOR TILL SALU

Jag har nu gjort i ordning en ny kategori: "LÅDOR TILL SALU" och ni hittar den under KATEGORIER i menyn till vänster Där kommer jag att lägga ut de lådor som man kan köpa. Det är de som ligger där som är till salu för ögonblicket och de som blir sålda kommer jag att markera som SÅLD.

Så det är bara att skicka iväg ett mail vid intresse! ♥



RSS 2.0