Snart tillbaka

Ledsen att det inte händer så mycket på bloggen. Det beror på att jag har varit utan dator men en ny är nu beställd och förhoppningvis på väg inom en vecka. Då ska jag visa upp lite saker jag har pysslat med på sistone! ♥

Ses snart!


Mammas parvel

Han är väldigt duktig på att prata. Han är klok. Han är nyfiken och vill vara med på ALLT. Han älskar bilar. Han är supersnäll och omtänksam. Han är ordningsam och sätter mer än gärna saker på rätt plats som hamnat fel i matbuktiken.

Idag åkte han slalom och lärde sig till och med hur man ska bromsa. Det är så fantastiskt kul att se när han kastar sig in i nya saker. Jag förundras verkligen varje dag över den här lilla parveln! ♥


Doppresenten

Som ni kanske kommer ihåg missade vi Filips lilla tremännings dop. Men mamma och pappa har nu äntligen varit och hälsat på Stella och hennes mamma och pappa och hon fick då sin doppresent. Jag målade lådan och mamma fyllde den med smått och gott.

Här ser ni hur den blev och jag har även en till beställning på en sådan låda till ett annat barn. Kul! ♥

 
              Den högra bilden är lånad från Hannas blogg som du hittar HÄR.

DÖD

Min kära dator som jag ioförsig aldrig älskat speciellt högt har gjort sitt. Filip råkade ramla lite olyckligt på laddningskabeln för ett par månader sen, vilket gjorde att hålet som laddaren sticks in i på själva datorn valde att lossna lite. Sen lite mer. Och lite mer. På slutet måste jag vrida och vända för att få fanskapet att ladda.

För två dagar sen gav den upp helt och en bit lossnade innuti så nu skramlar det så fint om man skakar på pc:n. Så nu är jag alltså utan. Eller ja, jag kan låna Tom Stians gamla sega som han i sin tur lånat av sin pappa för att ha när han gick oljeriggskursen.

Och jag har gjort en upptäckt. Utan dator har jag mycket mer tid över!! No more slösurfande och bloggande.


Men jag antar att det inte dröjer så länge innan jag har en ny i mitt knä! ;) Dock inte en Lenovo igen!!







Smycken!

Som jag nämnt tidigare har jag under julen klickat hem en del smyckesprylar. Så igår satte jag mig och gjorde ett fint halsband som jag sen stansade med bokstäverna Y, O och U. Denna gång är materialet jag använt silverfärgat/silverpläterat och inte i silver 925 som dessa smycken (längst ner i inlägget)

Riktigt kul är det här och jag måste snart se till att klicka hem en platta med 925 silver så jag kan börja såga och göra allt från grunden! ♥



(Det vita armbandet satte jag också ihop btw)

Lugn och fin

För rätt längesen köpte jag en cd-samling med Spa-musik. Jag tänkte att det kanske kunde vara skönt att ligga och vila till den men istället hamnade den underst i en låda med kläder i min garderob, mest på grund av att vi inte äger nån cd-spelare i det här hemmet och det känns ganska omysigt att släpa in datorn och högtalarna i sovrummet när man vill lyssna.

Men igår köpte vi en cd-spelare och Tom Stian fick motvilligt sätta upp en hylla till den i sovrummet. Sen somnade vi till Meditations-skivan (Har också Anti-Stress, Calm och Relaxation). Tom Stian tyckte väl att det här var aningens fjolligt men jag tror att även han njöt av lite frid i hemmet ;)

För en stressad person som mig blir det här iallafall grym avslappning, speciellt tillsammans med lavendeljuset jag fick i julklapp! ♥




På väggen

Precis innan jul målade jag även en mormoreto-låda som Petra hade beställt. Också den skulle ges bort till en som hon känner!

Petra skickade sen några bilder på hur den blev använd i hemmet till den som fått den. Riktigt roligt att se olika användningsområden på lådorna. Själv hade jag inte tänkt på att man faktiskt kan hänga upp dem på väggen och ha som hylla! ♥

Här ser ni:



Med blommor i

Som ni kanske minns hade jag lite bråda dagar inför jul med att hinna klart med några lådbeställningar! Det gick bra och jag gjorde bland annat klart en låda till Linnea och Niklas som de skulle ge bort. De ville köpa en färdig med blommor i så då fixade jag det.

Linnea skulle sen själv försöka få tag i cellofan-papper att ha runt lådan med ett band i toppen! Snyggt! ♥

Så här blev den:


Så får vi hoppas att de som fick den blev glad! :)

Så mycket fint

Måste bara visa upp lite av allt det fina jag fick i julklapp. Snacka om att vara bortskämd! Man är 27 år och får ändå så tokmycket fint fortfarande!!

Älskar verkligen sjalen och väskan! ♥




Mitt 2011

Hur tillbringade du jul och nyår?

"Hemma" i Söderhamn med familj släkt och vänner! Har ätit väldigt mycket god julmat, fått otroligt fina julklappar (jorå, startkit i silversmide, saako-sjalen, desigualväskan och massa mer) och har fått vila jättemycket. Det är guld värt! ♥

Nyår spenderades i en stuga på 25 kvadrat i Mora tillsammans med mamma, pappa, Filip och Tom Stian. Massa god mat och härligt häng =)

Fem händelser som varit bra det här året?

1.
Filip fick operera bort sina falska mandlar (polyper)

2. Tom Stian klarade både den långa oljeriggskursen under våren och den kortare under hösten.

3. Vi bokade äntligen en resa till Thailand. Wee!

4. Att jag fick semester när jag ville i somras och kunde mysa med Filip och familjen i Sverige + att jag fick ledigt hela julen och nyår så att vi kunde resa "hem" då också.

5. Att jag började löpträna. Har gymmat och promenarat en hel del förr men har inte trott att löpning är nåt för mig. Så fel jag hade! ;)

Fem händelser som varit sämst det här året?

Uch, orkar jag inte riktigt tänka på. Men det har varit mycket sjukdom för mig och Filip och även mycket allvarligare sjukdommar för andra. Sen hade jag hoppas att vi kunnat flytta till Sverige men det får bli 2012 istället ;)

Vad har du lärt dig i år?

Att även när man tror att man inte ska orka mer så gör man det.

Blev året som du har tänkt dig?

Nej, mycket jobbare än jag trodde men jag är stolt över att vi klarade så bra ändå.

 

Vad var din största framgång 2011?

Att jag gjorde en del saker som jag länge drömt om. Jag gick en kurs i silversmide, gjorde egna smycken och jag började måla lådor (har dessutom lyckats sälja rätt många). Jag har nu också beställt hem en massa material till att göra egna smycken så här ska det skapas!! ♥ Håll ögonen öppna!

Den bästa nya personen du träffade?

Linnea!

Vad ser du mest framemot med år 2012?

Att se om våran plan går i lås ;)

 

Tror du att år 2012 kommer att bli bättre?

Ja, det tror jag absolut. Jag firade ju in det med dom jag tycker mest om! De senaste nyåren har jag och Tom Stian firat på olika håll men inte år, det känns grymt bra! En bra start på året ;)

 

Vad kommer man se mest av på bloggen 2012?
En massa smycken, fler lådor och förhoppningsvis andra kreativa ting!


Tillbaka i Norge

Efter en underbar jul i Söderhamn och ett härligt nyårsfirande i Mora är jag och familjen nu tillbaka i Norge och jag är inom kort tillbaka här på bloggen!

Gott Nytt År! Vi ses snart!


RSS 2.0