Lördagen

Igår var vi på visning. Mitt i mellan Malung och Mora var vi och vi gillade det vi såg! Så vi får hoppas på ett positivt svar från Nordea imorgon. För det här kan nog bli riktigt bra!

På vägen hem när vi körde genom Malung råkade jag se att de hade konkurs-utförsäljning på blomaffären där och gjorde några riktiga klipp! Väldigt fina saker att använda till lådorna som jag målar.

Pyntmossa, hjärtan, krukor, träord, krokar och till och med ett par "gamla" skidor och stavar som jag har tänkt hänga på en alldeles speciell plats.. mitt i mellan Malung och Mora kanske ;)



NORGE

Jag har ju bott här ett par år nu och härom kvällen började jag tänka på en del av skillnaderna mellan Norge och Sverige. Bland annat de här...

       I Norge:

  • Äter man mackor till lunch
  • Är blöjor jättebilligt
  • Får man parkera mot körriktningen
  • Får man halv skatt på lönen före jul
  • Är körkortet giltigt tills man dör (man behöver inte ens förnya bilden)
  • Är högsta tillåtna hastighet 100 km/tim
  • Får du böter om du pratar i mobilen samtidigt som du kör bil (ca 2000 kr)
  • Kostar en dagisplats ca 2500 kr/månaden
  • Har du ingen karensdag när du blir sjuk
  • Behöver deklarationen inte godkännas
  • Har Bankomat-kortet en bild på baksidan och fungerar som leg
  • Behöver bilen bara besiktigas vartannat år




                        Är Norge beste land eller vad säger ni? ;)


Visning på lördag

Ja, så är det. På lördag ska vi på visning i Sverige. Hoppas verkligen att det vi ska se på är så bra som vi hoppas och att banken är med på noterna!

Snart har vi halva inne! Wohoo!! ♥


Nya brillor

Tyckte att det var dags med nya bågar igen så när jag var hem till Söderhamn valde jag ut ett par hos mamma på Synsam. Jag tycker att det är jättefint med svarta och mörkbruna bågar men när jag ser alla läckra bågar i färg så kan jag inte låta bli! Den här gången valde jag mellan lila, turkosa och lila/metall.

Och det blidde dom här! ♥

  
Qvist 024 C889 Lilac


Pallbord

Idag satte jag igång med min pall som jag släpat hem från jobbet. Jag slipade den, målade den vit och spacklade lite så får vi se om den blir ett sånt pallbord som jag har tänkt och om jag får ställa den där jag vill! Nya planer! ;)






Tennarmband

Till min stora lycka fick jag allt jag behöver för att komma igång med tillverkandet av tennarmband i födelsedagspresent av mamma och pappa i påsk. Skinn, nålar, tenntråd, senor, renhornsknappar m.m

Så det första armbandet började jag på när jag var i Söderhamn och gjorde klart det i en liten röd stuga med vita knutar i Mora (där vi övernattade på väg hem till Norge).


Naturligtvis kunde jag inte börja med en av de enklaste flätorna utan valde en
makramé-fläta ;) Mamma var skeptisk först men vi fixade det!


Flätan satte jag sen fast på en bit turkost skinn.


Och så sydde jag ihop armbandet på undersidan. Det var lite kruxigt att veta hur man
skulle göra stygnen men det lär man sig väl när man gjort ett par stycken.


Jag sydde fast renhornsknappen och en ögla och sen var armbandet klart och min
kära sambo fick sig en liten present när jag och Filip kom tillbaka till Norge! ♥

Fler lådor

På sistone har jag också dragit igång med målandet av lådor igen. Jag hade två beställningar så dessa lådor här nedan har nu fått nya ägare. Och så kom härliga Maritha och hämtade ett gäng omålade. Så nu måste jag försöka få tag i fler för mitt lager är nästan tomt! ;)






Påskfint i Söderhamn

Det blev ju som ni kanske vet en snabbvisit i Söderhamn över påsken. Jag skulle ta imot vinsten och så ville jag och Filip träffa hans mormor, morfar, morbror m.f.

Mamma hade då gjort det så här påskfint i sina Mormoreto-lådor! Härligt gult! ♥




Artikel

Här kan ni se en liten artikel om mig och vinnarbilden som just nu ligger på www.allas.se. Det kommer också en artikel i  Allas tidning om det här den 16 maj i butikerna.

Har kollat lite på Cypern-resor på Fritidsresors hemsida och det finns så mycket fint att välja på att man inte vet vad man ska ta. Linnea tipsade om Fredagsraketen (de skickar ut erbjudanden varannan fredag med resor) Så vi får se vad dom har för spännade på fredag. Annars skulle han från Fritidsresor som kom hem till oss i torsdags skicka lite tips!

Blir grymt vad vi än tar skulle jag tro! Är så glad!! ♥


Fina ringar

Kollade in på Campadre idag och såg att man kunde köpa de här fina armbanden och ringarna till ett mycket billigare pris än vanliga fall. Tycker att ringarna var så fantastiskt fina! En lila eller en vit.. ja tack! ♥



Hemsidan till dom som gör smyckena hittar du här.

JAG VANN!!!

Jag var med i en tävling som Allas hade i samarbete med Fritidsresor för ett litet tag sen. Man skulle skicka in en bild på temat "Dagarna du minns" och jag skickade in en bild från när vi var i Thailand.

Idag fick jag ett mail från Johanna på Allas där hon gratulerade mig till ett presentkort på 15 000 kr på en resa till Cypern den här säsongen.

WEEE!!!!!! Senast jag vann något var jag 11 år och vann en tröja med Snurre Sprett på.

Vilken lycka att vinna en resa!! Cypern nästa!! ♥♥♥

HÄR kan ni se tävlingen.



dags igen

Jag har även dragit igång lite smått med målandet av lådor igen. Det är nämligen två stycken Marie hemma i Sverige som ska ha varsin.

Hoppas bara på lite varmare väder när jag ska ut och spray-måla dem efter att grundmålandet är klar! ;)


Virkar

Jag har dragit igång med mitt virkande igen. Den här gången har jag en ny idé om vad jag vill att göra. Det enda problemet är att jag inte är så pass duktig att jag kan läsa mönster än... så jag kör enbart på känsla ;)

Det bästa med attt hålla på med det här är iallafall att det får mig att sitta stilla, något som jag annars har lite problem med. Det funkar verkligen kanon som avslappning för mig. Ikväll tog jag en kopp te till också och kände mig som en riktig kärring ;)


RSS 2.0