Tipsar

Lite dålig uppdatering på min blogg. Har satsat mest på Filips blogg så att alla släktingar kan följa våran resa där. Internet är nämligen lite trögt så det tar för lång tid att lägga ut på bägge. Men vi har det ju otroligt bra här iallfall så nu vet ni det!;)

Tipsar igen om Filips blogg här ifall ni vill se bilder.


Andra dagen

Vi badar, äter god mat, slappar, shoppar och NJUTER. Det är så otroligt jävla underbart att vara tillbaka här igen. Det var nästan fyra år sen sist. Men många fler gånger ska det förhoppningsvis bli för man kan nästan inte ha det bättre än så här!

Älskart! ♥





Fler nya bilder finns på Filips blogg här.

(Till Linnea: Jag har tyvärr inte hört nåt från
Tone än. Hon kan ju ha skickat nåt som jag inte har fått men jag vet inte =( )

Paradiset på jorden

Efter en lång flygresa kom vi äntligen fram till Bangkok och sen flög vi vidare till Koh Samui. Filip har varit jättesnäll och duktig så det har inte varit några problem. Här på ön har vi det helt underbart! Så grymt skönt att gå runt i shorts och linne ♥

Lägger ut fler bilder senare för nu ska vi till stranden igen. Men kolla Filips blogg här om ni vill se mer nu!


Första löprundan

Idag stack jag och Linnea ut på första löprundan för i år. Vi var ju på hugget där ett tag i höstas men strax före jul blev vi lite sega (mest jag) men nu har vi alltså kommit igång igen. Känns skönt och det skadade ju inte att det var nollgradigt och sol! Dock måste jag erkänna att den här kroppen är något sliten fortfarande för satan vad tungt och kämpigt det var för mig att springa dom där 3,5 km. Men det är kanske inte så konstigt, jag går ju fortfarande på pencillin ;)

Efter Thailand ska vi försöka hålla i gång med löpningen och för min del kan det väl bara gå bättre! ♥



Här sågas det

Det är så kul att vara igång med silversmidet igen! Tack vare att jag fick ett start-kit i julklapp och att jag inhandlat en del annat på sistone så har jag i princip allt som behövs för att göra egna silversmycken. Det enda jag inte har är löd-grejer men det kan jag vänta med tills vi köper hus och jag förhoppningsvis får ha mitt eget hobby-rum ♥

Och nu har jag sagt åt mamma att buda på det här åt mig så får vi se vad vi kan sno ihop av det och lite silver!


                     (Sunkig mobilbild, men man tager vad man haver)

En vecka kvar

Jag har fått nån infektion i kroppen nu igen så här knapras det anibiotika och vilas mest medas Tom Stian har varit med Filip på gymnastik idag efter dagis. Filip älskar det och det blir alltid sura miner när vi ska hem!

Sen har dom också kikat i Thailands-albumet, med bilder från när jag och Tom Stian var där för 4 år sen. Filip undrar välddigt mycket varför han inte är med på nån av bilderna. Inte så lätt att förklara alltid ;) Nu är det bara en vecka kvar tills vi åker! ♥



Fiskgratängen

Det här kommer aldrig att bli någon matblogg för det är inte riktigt min grej. Det är nämligen två stora misstag jag alltid gör när jag ska laga mat:

1: Jag tar aldrig fram alla ingredienserna i förväg vilket resulterar i kladdiga skåpluckor och ett kök som ser bombat ut.

2. Jag vet inte varför men jag kan inte läsa recept. Jag missar ord, läser fel och gör saker i felaktig ordning. Min pappa är likadan om jag minns rätt ;)

Men nu har jag kämpat och gjort en fiskgratäng för första gången och känner att jag måste få visa upp den =) Min morfar hade lagat den när vi var hem till Söderhamn och trots att jag var skeptisk till räkor och torsk ihop så var den riktigt smarrig!

Receptet hittar ni här:


P.S Till Linnea: Jag kommer inte sluta tjata förrens du har startat din matlagnings
och bakblogg. Det skulle vara grymt! ♥


Tenntrådsarmband

Tidigare har jag skrivit om de här snygga Littmarck-armbanden, men jag har ännu inte blivit ägare till något sånt. Dock har jag en mamma som hänger på Tradera ibland och där hade hon budat hem ett annat fint limegrönt armband åt mig! Tack!

Och börjar man kika runt så finns det många hemsidor som gör riktigt läckra och moderna tenntrådsarmband. Bland annat här och här.

Här är mitt:


Vantar

Nu ska jag visa hur vantarna blev som mamma också fick i 50 års present. Det är första gången jag gjort vantar och fick tips från Mailin på jobbet att man kunde använda en gammal norsk teknik som heter pjoning. På youtube finns det en grundkurs i det som jag provade på. Det var lite krångligt i början innan jag fattade vad jag höll på med men sen gick det lättare och lättare!

Man använder en nål som i Norge heter heklenål, men i Sverige är det en virknål och troligtvis är vantarna virkade. Jag använde ett tjockt ullgarn från Panduro.

 Så här gick det till när jag gjorde dem:


Här är vantarna så gott som färdiga. De ska bara fästas i toppen och längst upp på
tummarna.


Sen sågade jag ut silverbrickor från en silverplatta som jag stansade med bokstavs-
stansar och borrade hål i bägge ändar för att kunna sätta fast silvret på vantarnas
handleder.


Jag skrev "HOMEMADE" på den ena brickan och "FOR YOU" på den andra
och satte på en liten sten.


Så här blev resultatet efter att jag satt fast silvertagsen på handlederna.


Och så här såg de ut på den nyblivna 50-åringen! ♥


Momme-smycket

Nu är jag tillbaka! Med ny dator och ny energi efter ett par dagar i Sverige där vi firade mammas 50 års dag. Före det har jag faktiskt pysslat med en hel del spännande saker. Bland annat har jag gjort ett smycke i silver 925 som mamma skulle få i födelsedagspresent från Filip som kallar henne "momme"och jag har också pjonat (vi är fortfarande lite osäkra på vad motsvarigheten är på svenska) ett par vantar till henne.

Visar hur vantarna blev imorgon när pappa har mailat över bilderna och här kommer smycket som hon fick:




Jag har alltså sågat ut brickan och hjärtat från en silverplatta. Sen har jag filat
kanterna och format dem som jag vill ha de. Efter det putsning, stansning av
bokstäver och lite pill med den lila detaljen som jag sågat ut av en bit trä och
snurrat silvertråd runt.

RSS 2.0