Julkalender

Har varit lite tyst från mig ett par dagar. Det började ju med att Filip var sjuk och sen åkte jag på samma i vanlig ordning. Så ligger nerbäddad med feber för tredje dagen idag men det läre ju vända snart. Hoppas att nackspärren och värken i ländryggen ger med sig på samma gång!

Men från en sak till annan. Förra året hade vi en julkalender som vi hängde små julklappar i där Filip fick öppna ett varje dag fram till julafton vilket oftast var uppskattat (iallafall när han fick bilar). Det var svettig jakt på att få tag i 24 st microsmå saker som kunde hänga i en liten klädnypa och jag har väl inte tänkt så mycket över det i år.

Men igår bad Tom Stian om att vi skulle göra det i år igen. Så så fort jag blir frisk måste jag ut och jaga smågrejer, så vi får hoppas att jag blir frisk väldigt snart för det är ju lite bråttom ;)

HÄR kan ni se när han öppnar paket nr 20 förra året. (Han är bara 1,5 år här)




Om jag hade mycket pengar...


Örhängen från Blomdahl
, Nya löparskor (mina är 3 år gamla), Silversmide-startkit, Armband från Littmarck, Sjal från Saako, London Cart-väska från Desigual, Nya Brallor, Röd Unit Portable-väska, En Thailands-resa, En tid hos frissan för att göra nåt skoj, m.m



Man får väl drömma? ♥


Dagens


Bästa: Vi var med Filip till Öron, näsa och hals och läkaren hittade vad som är fel med honom. Äntligen vet vi varför han är sjuk jämt och nästan inte har sovit en hel natt på 2,5 år! Han ska få en operationstid ganska snart och läkaren menar att han kommer att bli som ett nytt barn efter det. Behöver jag säg att jag nästan började gråta av glädje när vi gick därifrån? Det här är fantastiskt för Filip! ♥

Sämsta: Det blir ingen flygtur till Sverige imorgon och inget dop. Filip har varit sjuk i några dagar och hade 38,6 i feber ikväll och även om han är feberfri på mornarna så kommer den tillbaka på eftermiddagarna. Dessutom ligger familjen i Sverige däckade i influensa. Fy så trist. =(


Mamma och pappas äskling!!! ♥♥♥

Vårat sovrum

Tänkte ta och lägga ut några bilder på vårat sovrum för de läsare som inte har sett det. Sovummet är nog det rummet som jag är mest nöjd med! Egentligen borde man ta med sig en kopp te och en tidning in dit lite oftare och bara vara. Men det är så sällan man tar sig tid till det ;)

Dessa bilder och några fler ligger också på styleroom.se




(de små bilderna är  klickbara)

Filips bok

För ett litet tag sen beställde jag en bok från www.personligalmenakk.no (finns också på svenska) som jag döpte till "Filips bästa citat". Den fick vi hem häromdagen och äntligen kan vi börja skriva ner allt roligt och tokigt som Filip säger. För jag lovar att det kommer mycket roligt ur munnen på en 2,5 åring och man glömmer ju så lätt annars!

Visst är den fin! ♥


Remiss

Imorgon har Filip tid på Öron, näsa och hals-avdelningen. Han har varit sjuk så otroligt mycket i 2 års tid och äntligen har vi fått en remiss dit!

Alla säger att barnen är mycket sjuka det första året på dagis men att vara sjuk 2-4 ggr i månaden med feber, hosta och förskylning kan bara inte vara normalt. Vet inte hur många gånger han har ätit pencillin heller för olika bakterieinfektioner.

Denna gång har vi med oss papper som visar när han varit sjuk och vad för sjukdom han haft. Önskar att man skrivit upp allt sen han var nyfödd men man tror ju hela tiden att det ska vända nån gång vilket det inte gjort!



Mina lådor

Ja, och så var det detta med mina lådor. Jag tog en liten break från det ett tag kan man säga. Från att ha målat som en galning kväll efter kväll för att hinna göra klart 15 st lådor tills mamma och pappa kom på besök till att inte ha  rört en pensel på några veckor.

Men det finns fortfarande ca 15-20 st omålade lådor kvar på verandan. Jag har fått en lite annolundare special-beställning där jag kommer att göra en mer personlig låda + att jag har en person som väntar på 2 st här i Norge. Så jag kommer snart att sätta igång igen!

Så då vet ni det. Att ni fortfarande kan beställa lådor av mig men gör det i tid för det krävs ett antal timmar att göra klart dem och jag har inte så mycket fritid som jag skulle vilja. Men beställer ni i tid så fixar jag det ni vill ha! Maila mig: [email protected]

Kommer att lägga ut bilder på några annorlundare lådor jag har gjort/ska göra framöver!





Lika

Jag har alltid fått höra att jag är så otroligt lik min pappa till utseendet. När jag jobbade i kassan på en matbutik för några år sen kom det en dag fram en gubbe och frågade om jag var Claes dotter. Ja, sa jag och han sa att han lätt kunde se det. Att jag såg precis ut som pappa men att det i princip bara var mustaschen som fattades.

Men när jag gick igenom externa hårddisken häromdagen för att leta bilder på Filips närmsta släktingar som han skulle ta med till dagis hittade jag den här bilden på mamma och mig från Filips Namngivningsdag.

Visst är jag ganska lik mamma också?



Julpynt

Vi åkte  till Lilleström igår på förmiddan för att hämta en stickad tröja till Filip som hans gammelfarmor här i Norge har gjort. I deras bod förvaras våra julsaker så de packade vi också med oss. När vi sen kom hem tänkte jag att varför vänta? Vardagarna är ofta ganska hektiska och i helgen ska vi på dop så då blir det inget pyntande.

Så jag råkade julpynta lite redan igår! Oops! Först i år igen liksom ;) Men älskar man julen så gör man! ♥


Men allt är inte färdigt än. Ska givetvis inhandla en röd duk och en julstjärna i
en fin kruka ska också stå här.



Nya lampan julpimpade jag också. Synd att man inte kan se hur snyggt det
blev på kort, men jag lovar att det blev grymt fint med lite vita stjärnor på
ståltråd runt lyktorna.


Lite julpyssel

Förra påsken pysslade jag och Filip ihop dom här och nu när det börjar närma sig jul tänkte vi att vi kunde göra en jul-version av dem.

Så jag drog iväg till Panduro, Systrarna Grene och Nille och för att införskaffa lite material. Sen satte vi igång med pysslandet! Filip klippte, limmade och dekorerade. Tyvärr fick inte mamman tag i några bra jultomtar att sätta ner i lådorna men imorgon ska vi åka till Lilleström och hämta våra julsaker. Mycket möjligt att vi hittar något spännande där ♥



(De små bilderna är klickbara)



Nytt projekt?

"Vad är det nu för tokig idé du har fått, ska du släpa hem ännu fler trägrejer?" fick jag höra på jobbet idag. Och ja, jag har en ny tokig idé! Jag ska släpa hem en Europa-pall från jobbet tänkte jag. Var liksom bara tvungen att lägga vantarna på den för det är inte ofta man ser ett sånt fint exemplar! ;)

På de vanliga Europa-pallarna brukar det nämligen vara mellanrum mellan plankorna. Men på den vi fick in häromdagen sitter plankorna tätt bredvid varandra. Perfekt att göra ett vardagsrums-bord av! ♥

Har jag tagit mig vatten över huvudet eller kan jag lyckas med mitt projekt?
=)


Här är den som jag ska släpa hem från jobbet!


Här är ett exempel på hur man kan göra. Jag ska också måla
våran vit...



...men funderar lite på en mer inklädd variant som denna kanske?

Krasslig

Nu vet jag varför löturen igår kändes så tung. Hade tydligen en förskylning i kroppen för den bröt ut idag. Halsen är tjock och gör ont, jag nyser och har frysit hela dagen. Känner mig så trött och sliten... blää.

Men nu ska jag rycka upp mig och köra en liten nedräkning:

Om 2 dagar är det äntligen helg!
Om 9 dagar ska vi med Filip till öron, näsa och hals för provtagning
Om 10 dagar ska jag och Filip på Stellas dop i Sverige
Om 24 dagar ska hela familjen till Tones Julverkstad och baka pepperkakor m.m
Om 36 dagar reser vi hem till Sverige för att fira jul (LÄNGTAR!!)
Om 44 dagar hoppas jag att vi bokat våran utomlandsresa
Om 173 dagar fyller mammas älskling 3 år
Om 200 dagar bor vi i Sverige?? (man måste ju hoppas)





Träning

Det blev en löprunda ikväll också. Denna gång drog Linnea upp tempot lite så det var bara att haka på. Jag var ganska sliten redan innan vi löpte så det var rätt tungt idag. Men det känns så skönt när man är klar att man fort glömmer hur jobbigt det var! ;)

Var nåt knas med pulsbältet ikväll så det gick inte att mäta av allt men detta kunde man se:

AVSTÅND: 3,83 km
TID: 23:09 min
GENOMSNITTSTEMPO: 6:11 min per km

- 5 grader! Tjohoo!






Stulen

Mina lådor är visst väldigt populära för nu blir dom stulna till och med. Den som stod utanför våran ytterdörr försvann nämligen inatt! Om jag ser den här lådan stå hos någon så kan jag lova att jag kommer ta tillbaka den och dom kommer att få sina fiskar varma... för det är ganska lätt att känna igen den!




Uppdatering lådor

Här kommer en uppdatering på lådorna! Nu är det bara en God Jul-låda och en Mormoreto-låda kvar plus den som är lite större.

Kul att så många blev sålda! ♥






Backträning

Igår körde jag och min vän och "personliga tränare" Linnea lite backträning. Vi började med en snabb löprunda och sen stannade vi vid en lagom lång och brant backe. Den skulle vi alltså springa uppför så fort vi kunde, vila lite på toppen, gå ner och sen göra om allt sex gånger. Jävlar vad jobbigt, men grymt bra träning! ♥

Ikväll var det -2 grader ute men det gjorde inte så mycket! Kallt och friskt! ;)


Julkort

Har suttit och funderar lite på hur årets julkort ska se ut. Har just nu två idéer men är inte riktigt säker på om de går att genomföra... men allt går väl om man vill så jag får klura lite på hur det ska gå till ;)


De här bilderna använde vi till 2010 års julkort: (och här ser du resultatet men bara titta och inte röra för den är inloggad på mig och ville helst inte att något ändras)



De här bilderna använda vi till 2009 års julkort: (här ser du hur det blev men bara titta och inte röra för den är inloggad på mig och ville helst inte att något ändras)




Och här är de som användes till julkort 2008 när Filip låg i magen: (scrapbookade
ihop själva kortet detta år)



Utomhus träning!

Kom precis in från mitt åttonde löp-pass med bästa Linnea. Vi drog igång med löpträning för ca 5-6 veckor sen och det började väl med ca 1 gång i veckan men nu på sistone har det blivit något mer! Målet är 3 ggr i veckan. Det fixar vi! ♥

Och det bästa av allt är att vi inte bara löper. Vi tränar med Linneas Redcord-band (hon har ett liknande band som detta och man tränar med sin egen kroppsvikt) också. Vet inte om ni är intresserade av att läsa om träning på den här bloggen som mest handlar om diverse pyssel men det kanske kan vara kul? Jag gör en kategori som heter: "Linda och Linnea tränar" så kanske jag blir ändå mer sporrad att träna och så kan ni kolla om ni är intresserade!

Här kommer iallafall info och bilder från ikväll:

AVSTÅND: 3,83 km
TID: 25:16 min
GENOMSNITTSTEMPO: 6:56 min per km
GENOMSNITTSPULS: 151
MAXPULS: 178
TRÄNINGSEFFEKT: 3,8







(De små bilderna är klickbara)


Hos mamma och pappa

Fick mail från mamma och pappa igår. De har gjort i ordning några fler lådor och satt ut på bron på framsidan. Men de ska inte ha alla själv utan mormor ska ha God Jul-lådan. Blev lite avundsjuk på den fina och fluffiga mossan som de hittat!

Nu är nästan alla lådor är sålda. Tror det bara är 2-3 st kvar! Väldigt roligt! (Ska uppdatera listan där det syns vilka som blivit sålda och inte)





Snart fars dag

Trots lite magsjuka och annat de senase dagarna så har jag och Filip ändå lyckats ordna Fars Dag-presenter både till hans pappa och min pappa. Inga dyra supergrejer men kul att ge nåt litet tycker jag. Så nu ska jag bara posta min pappas paket imorrn och så firar vi bästa pappan Tom Stian här på söndag!



Inspiration!

Ibland när jag surfar runt hittar jag en del extra fina saker som jag gärna vill ha eller åtminstone vill se på igen. Dem sparar jag i en egen mapp.

I den mappen ligger bland annat de här sakerna som jag tycker extra mycket om:


Superfina sängkläder i typisk norsk stil och Littmack-armand som är så otroligt snygga.


"Proud mom"-armband och "Amor Vincit-armband. Skulle jag gärna kunna tänka mig ;)


Väldigt mysig tavelvägg (älskar vitt!) och en riktigt fin vit bröllopsklänning.


Från skokartong till fågelholk

När jag satt och letade bilder på Filips rum till minidecor.se hittade jag även bilderna på fågelholken som jag gjorde till Filips rum för ca 1 år sen. Den pysslade jag ihop av en gammal skokartong och för er nya läsare som inte sett den tidigare tänkte jag att jag kunde visa den.

Det är inte speciellt svårt att göra en sån och resultatet kan bli riktigt färglatt och fint men lite papper från Panduro ♥







Men vad roligt!

Jag blev kontaktad av en ny hemsida igår. Den heter www.minidecor.se och ska fungerara som en inspirationssida för barnrum och ska lanseras i mitten av november. Anledningen till att dom hörde av sig till mig var att de gärna ville att jag skulle lägga ut mina bilder på Filips nya säng och hans rum där.

Det kändes jättekul så det har jag givetvis gjort nu! ♥



Uppdatering

Igår fick mamma och pappa besök av en person som var sugen på två stycken lådor. Så nu är alltså två sålda. Jippie! En del av de andra lådorna räknar jag med att de går åt snart också då jag vet fler som ska ha. Men är du intresserad så hör gärna av dig! ♥

(Uppdatering: Fick precis mail från mamma och en till är såld nu...weee!! Vad kul!)

(Ny uppdatering: Ett par till lådor är nu sålda!)






(Klicka på bilderna så blir de stora)

Färdigmålad

Lampan är numera vit och jag älskar den bara mer och mer! Den här lampan ska definitivt med när vi får vårat eget hus sen! Den ser kanske inte riktigt lika fin ut på bild som i verkligeheten men jag lovar att den är underbar ♥



Fiskmiddag!

Jag måste ju erkänna att vi är lite dåliga på att äta fisk i det här hemmet. Det har blivit mest lax i sånt fall. Men det är ju aldrig för sent att bättra sig så när vi var i Charlottenberg sist fick ett gäng Rödspättor, Pangasiusfileér och givetvis lite lax följa med hem!

Ikväll blev det panerad rödspätta, potatismos, remouladsås, broccoli med färska grönsaker. Gott!



Lådor i Söderhamn

Mamma och pappa tog med sig 15 st lådor till Söderhamn igår. 13 st små och 2 st lite större! Många av dem är beställda på förhand men jag skickade ocskå med några extra så vi får se om de blir sålda också. Det är bara att höra av er om ni är intresserade!

Här nedan är se ni de lådorna som nu finns i Söderhamn. En del av de väntar på sina ägare och de andra finns det fortfarande chans att köpa! ;)

Jag kommer att uppdatera när någon blir såld! ♥






(Klicka på bilderna så blir de stora)

RSS 2.0