Glad nyhet!

Vi har bokat en resa till Thailand. I slutet av februari sticker vi två veckor till värmen och gottar oss. Gissa om det ska bli härligt och välbehövligt?

Längtar!! ♥



Fler lådor

Jag har förresten tre beställningar på lådor som måste bli klara illa kvickt. Ska bli roligt att komma igång lite igen för jag har inte målat på länge nu!

Måste bara komma på när jag ska ha tid med detta..haha, men det löser sig ♥



Oh shit

Den stora julklappshögen lyser med sin frånvaro och istället ligger dessa sex stackare här och hånar mig. Vad hände i år? Jag som alltid har sån otroligt bra framförhållning när det kommer till sånna här saker och brukar vara så gott som klar i slutet av november. Men i år gick nåt snett och här sitter jag en vecka innan julafton och har typ sjuttioelva personer kvar att köpa till. Jag skyller på exremt mycket sjukdom och total paltkoma på kvällarna.

Det får man göra vara? ;)


JAAA!!

Tom Stian har gått en rigg-kurs den här veckan som ska öka hans chanser att få jobb på oljerigg. Det  var han och tre till som gick den här kursen och de andra jobbar redan på olika riggar och är vana vid de saker de läser om. Därför var det här en riktig utmaning för honom för han har aldrig jobbat med det tidigare och måste läsa minst fem gånger så mycket som de andra deltagarna för att hänga med.

Idag hade han examen och ringde nyss och sa att han klarat det trots att han hela veckan sagt att han inte skulle göra det. Otroligt bra och jag blir så glad och stolt!!! LYCKA!!

Nu ska han söka jobb som sjutton!



Onsdagens överraskning

I går hade jag tid hos doktorn för att ta influensa-vaccin. Bra tänkte jag för då slipper jag väl kanske undan ett par sjukdommar iallafall. Och det gör jag säkert men fick samtidigt veta av doktorn att jag just nu har lunginflammation. Alltså dags för en ny runda med antibiotika.

Men men.. ingen idé att deppa, jag är faktiskt väldigt glad över att jag fick veta vad som är fel (har inte direkt känt mig tiptop på sistone) så att jag kan knapra medicin och bli frisk! ♥



Så gick det

Julverkstan i lördags var verkligen hur mysig som helst. Barnen bakade pepparkakor och busade i gymnastiksalen och jag och Linnea gräddade delar till vårat pepparkakshus. Dock sprang tiden iväg så vi hann inte riktigt göra färdigt det så jag tänkte att jag skulle pynta och sätta ihop alla delar under kvällen när jag kom hem.

Men trots att jag läst pepparkakshusbyggenas tio budord gick det verkligen helt åt skogen. Jag kokade socker med sirap, limmande och svor om vart annat. Tom Stian tillkallades och vi slet som djur med det förbannade huset i flera timmar. Men det ville bara inte hålla ihop.

Till slut hittade vi några saker som kunde hjälpa till att hålla ihop huset. Bra tänkte vi och lämnade huset åt sitt öde med en förhoppning om att allt skulle ha stelnat perfekt till dagen efter. Men när vi klev upp på morgonen hade hela skiten säckat ihop. Nä, tacka vet jag färdiga pepparkakshus-delar.

Men håll med om att det hade blivit väldigt snyggt om det bara överlevt? ♥




Om...

...Tom Stian fick välja så skulle jag ha en sån här frilla. Jag tycker att Lene passar väldigt bra i den men jag vet inte om jag skulle göra det. Det skulle vara kul att testa kanske men det är synd att det tar så lååång tid att få håret att växa ut igen. Jag håller på att få spel på min allt-för-långa-page-på-utväxt som jag har nu och som jag inte alls vet vad jag ska göra med.

Det känns som att håret växer så sakta ju.. ;)


Pepparkakshus

Min lunch idag gick åt till att leta mallar till pepparkakshus! Imorgon har nämligen grannen Tone hyrt ett skolkök och en gymnastiksal och bjudit in oss och en massa andra mammor, pappor och barn. Där ska vi sen ha en härlig julverkstad med bakning och lekar. 

Ska bli riktigt mysigt! ♥

HÄR hittar ni fina mallar om ni vill baka ett eget pepparkakshus


Gnäll

Jag hann vara frisk i en vecka och hann ta en löptur. Sen vaknade man med halsont och ikväll känner jag mig bara allmänt hängig med en ond hals.

Snart orkar jag bara inte den här skiten längre.

Jag hade feber och huvudvärk i fyra dagar förra veckan. Veckan innan det hade jag jätteont i halsen och kände mig hängig. Veckan innan det spydde jag på jobbet. Två veckor innan det låg jag däckad i influensa. Veckan innan det hade jag en bakterieinfektion och gick på pencillin. Resten av året har varit ungefär lika.

Ledsen för gnället men jag försöker jobba heltid, vara mamma och ta hand om hemmet samtidigt som detta och jag känner att det inte går så jävla bra just nu...




Löpning

Efter ett par veckor där jag varit mer eller mindre sjuk kom jag och Linnea äntligen ut på en löptur ikväll. Jag var riktigt taggad idag eftersom jag knappt varit utanför dörren på två dagar.

Ikväll sprang vi faktiskt på årets första riktiga snö. Härligt!

AVSTÅND: 3,83 km
TID: 26:30 min
GENOMSNITTSTEMPO: 7:16 min per km





Julkort!

Årets julkort är nu färdiga! Vi skrev de sista adresserna på kuverten idag och fick hjälp av Filip att sätta på klistermärken. 35 st blev det i år.

Sen åkte vi till posten där lillnissen la dem på lådan ♥




Det gick bra!

Efter en lång väntan på Lovisenberg Sjukhus imorse fick vi veta att Filip skulle få opereras trots sin förkylning. Operationen gick väldigt bra och han har varit så duktig hela dagen!

Mammas lilla älskling ♥


Operation

Igår ringde de om operationstid för Filip. Redan nu på måndag kl 7.30 frågade de om vi kunde komma och jag sa ja direkt. Vill få detta gjort så snart som möjligt! Men det viktiga är att han inte är förskyld eller har feber den dagen sa hon i luren.

Men vad händer tror ni? Jo, jag ser att han är förskyld redan när jag hämtar honom på dagis och han har snorat som sjutton idag med. Så nu vet vi inte riktigt hur det blir med operationen.

Snälla, kan han inte bara få bli bra snabbt nu. Bara den här gången.



En bok om Filip

Gjorde en bok om Filip för ett tag sen. Den handlar om dagen han föddes och sen kan man följa månad för månad tills han blir ett år. En hel del info och bilder som kan vara kul att ha kvar!

Åh, det var längesen han var så här liten ♥






Sista dagen

Tänk hur tragisk man kan vara visa dagar. Febern har visserligen släppt men både igår och idag har haft så ont i ryggen, nacken och huvudet att jag måste knapra starka tabletter för att ens ta mig upp ur sängen/soffan. Sen har man glidit runt i tofflor och hållt sig för ryggen. Ämlig skulle jag kalla mig själv.

Vet inte hur många gånger Tom Stian frågat mig om varför jag släpper ur mig sånna djupa suckar. "Men hallå, jag har ont typ överallt". Helst vill jag bara kura ihop mig som en liten kissemiss i hans knä och bli stryken medhårs, men det kan jag inte för så skulle min rygg och nacke gå av.

Men nu ha jag bestämt mig. Idag är sista dagen jag får vara ämlig. Imorrn ska jag överleva utan tabletter och jag ska ta mig till jobbet och sen ska jag njuta av lite välförtjänt fredagsmys. Sådeså.

Från ämlig till normal var det ja? Hur lång tid hade jag på mig? ;)




RSS 2.0