Nytt halsband

Jag började på ett silversmycke för ett par månader sen. Sågningen och filandet gjorde jag klart på en kväll men sen så blev det inte mycket mer. Men ikväll medans jag skypade med Elinor fick jag inspiration till att göra klart det. Vi har nämligen börjat skypa i timtal med varandra och pysslar samtidigt. Jättekul!

Så nu kan jag äntligen ha på mig mitt nya fina Filip-smycke i 925 silver!

 
Pärlan är en äkta sötsvattenspärla som jag fått av min mormor. Den har
tidigare suttit på ett trådarmband men det hade jag haft så länge på armen
att det började se lite slitet ut. Så nu sitter det på det här halsband istället! ♥

17 maj

Det skulle bli grått, regn och blåsa rejält idag på Norges Nationaldag. Men precis när vi samlat oss utan för Coop för att gå tåg genom Jessheim tittade solen fram och det var riktigt varmt och gott vissa stunder. Sicken tur!!




Blivande stugägare

Nu ska ni få höra. Säljarna till stugan Dalarna gick med på vårat bud på 355 000 kr vilket betyder att vi visst har gått och blivit stugägare! Men vi ska inte ropa hej än för kontraktet är ännu inte påskrivet och innan det vet man aldrig vad som kan hända.

Men det här känns ju riktigt kul! Wow! ♥


Barnkalas

Bakning är ju som ni kanske vet inte min starkaste sida. Men har man en parvel som fyller 3 år på onsdag och som ska ha kalas för kompisarna imorgon är det bara att vrida igång ugnen och dra på sig förklädet. Det blev blåbärsmuffins och marängtårta ikvälll. Imorgon fyller vi först på magarna med korv med bröd och lite frukt innan det blir efterätt!

Dukningen inför Filips kalas imorrn är också klar. Vi kommer hem från jobbet och dagis en halvtimme innan kalaset börjar så det gäller ju att vara lite förberedd... =)





Nytt armband

Nu är äntligen mitt armband färdigt som jag började med för ett tag sen. Det tar lite tid när man inte är så rutinerad och det krävdes en del annorlunda lösningar men blev bra till slut. Armbandet är gjort av skinn, tenntråd, nylontråd (tror jag) och silver 925.

Bra att få öva lite innan jag ska göra armbandet som Marie har beställt av mig!




(Det blev ordet "Change" på mitt för det känns som att det händer en
massa positiva förändringar i mitt liv just nu)

Om sommarstugan

Jag pratade med mäklaren i fredags. Han hade fortfarande inte hört något från säljarna men han ringde upp dem och hörde sen av sig till oss. Stugan ligger allstå ute för 390 000 kr. Vi la ett bud på 335 000 kr  förra måndagen och fick nu veta att de vill ha 370 000 kr (de prutade alltså 20 000 kr) och isåfall får vi med alla möbler och alla grejer som syns på bilderna.

Men vi vill helst skapa vårat eget "hem" och jag har redan en del planer om vad vi ska ha för möbler. Så imorgon kommer jag att ringa mäklaren och säga att vi ger 355 000 kr utan möbler och det är vårat sista bud. Så det blir riktigt spännade att få veta om dom säger nej eller ja till det... ojoj.

Nu får ni hålla tummarna hörrni!


Väntar

Har fortfarande inte hört något från mäklaren. Om han inte ringt före kl 14 idag så ska jag ringa honom, för nu vill vi ha ett svar på om säljarna godkänt vårat bud eller inte och om de isåfall har valt att ge ett motbud.

Att ha tålamod är inte min bästa sida men i det här fall tycker jag att mäklaren har tagit lite väl lång tid på sig.

Vi vill ju veta nu... ;)




Bud

Vi la in ett bud på sommarstugan igår. Idag ringde mäklaren och sa att säljaren funderar på budet och att han återkommer när han vet.

Det här är så spännande... shit!


Smultronstället!

Jag brukar vanligtvis inte längta tills det blir måndag. Men imorrn  ska vi troligtvis lägga ett bud på en stuga så  får vi se om vi blir ägare till ett smultronställe i Dalarna inom snar framtid!  (annars är det väl bara att leta vidare)

Mysig va? ♥




Nya vinlådor

Tidigare i veckan kom jag över två stycken jätteläckra vindlådor i trä. De har jag nu grundmålat ett par gånger och så ska de snart spraymålas med matt färg. Sen har jag tänkt att stämpla eller måla egna mönster på dem eftersom att märket som sitter där sedan innan inte är inbränt som de brukar vara (det gör att det är väldigt svårt att bevara det).

Det blir spännande att se hur de blir!



   


Myspys på 1 maj

Linnea, Niklas och Pennie bjöd över oss på lite 1 maj tårta igår. Det var riktigt bra väder så vi satt ute och fikade i solen. Mycket härligt! Efter det gick vi en sväng till lekparken så ungarna fick leka av sig.




RSS 2.0